La recuperació de la zona del Puig dels Jueus centra la segona fase del projecte europeu Healthy Cities

El projecte europeu Healthy Cities, liderat per Vic, passa a la segona fase. Aquesta nova etapa, que tindrà una durada de dos anys, consistirà en definir les línies i les estratègies de treball per arribar a un Pla d’Acció propi de cada ciutat que forma part del projecte sobre la zona o els aspectes que vol millorar. En el cas de Vic aquest pla se centrarà en la recuperació integral de la zona del Puig dels Jueus, un gran pulmó verd de la ciutat. La primera fase del projecte, que es va iniciar el setembre passat i va durar sis mesos, va consistir en posar en comú els reptes i objectius de cada ciutat sobre aspectes relacionats amb l’urbanisme i la salut com ara el disseny i la gestió de les zones verdes, el model de mobilitat, els equipaments o l’accessibilitat. Urbact, un programa de Cooperació Territorial Europea finançat pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER), ha donat el vistiplau a la segona fase del projecte Healty Cities, que ha de concloure amb un Pla d’Acció per a cada una de les ciutats que formen part de la xarxa. Vic lidera aquest projecte europeu que té per objectiu millorar la salut de les ciutats a través de la planificació urbanística i del qual en formen part vuit ciutats més: Loulé (Portugal), Bradford (Anglaterra), Alphen aan den Rijn (Holanda), Pärnu (Estònia), Anyksciai (Lituània), Farkadona (Grècia), Falerna (Itàlia) i Planning Authority Malta (Malta). Degut a les conseqüències de la pandèmia, la secretaria d’Urbact ha decidit ampliar alguns terminis de la fase 2 i moltes de les reunions de treball previstes per dur a terme de manera presencial s’hauran de fer telemàticament, a l’espera que es puguin anar superant les fases de confinament.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.