S’inicia la segona fase del projecte europeu Healthy Cities

La xarxa europea Healthy Cities, que lidera Vic, ha iniciat la segona fase del seu projecte sobre salut i planificació urbanística amb una reunió en línia amb els socis que la integren. Aquesta segona fase ha de culminar amb un Pla d’Acció Integral que cada soci ha de tenir enllestit a l’agost del 2020.

Degut a la crisi sanitària de la Covid-19, els terminis per les diferents etapes d’aquest Pla d’Acció Integral s’han allargat 3 mesos i ha calgut replantejar el calendari previst de reunions presencials, ja que moltes d’elles s’hauran de fer virtuals.

Els dies 16, 17 i 18 de juny, Vic ha liderat les jornades d’activació de la segona fase, en les que s’ha explicat els objectius a assolir en els propers 2 anys i s’ha treballat en diferents aspectes relacionats amb la xarxa com la metodologia HIA (Health Impact Assessment) que ha de permetre aconseguir indicadors fiables que relacionin salut i actuacions urbanístiques. També s’han dut a terme sessions de treball sobre comunicació i sobre els reptes que té per endavant cada soci en relació amb la temàtica del seu projecte.

La xarxa Healthy Cities està integrada al programa europeu Urbact i està formada per 9 ciutats (Vic; Loulé (Portugal); Bradford (Anglaterra); Alphen aan den Rijn (Holanda); Pärnu (Estònia); Anyksciai (Lituània); Farkadona (Grècia); Falerna (Itàlia) i Planning Authority Malta (Malta).

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.