Presentació

La Ciutat de Vic lidera la xarxa de ciutats Healthy Cities, dins del projecte europeu URBACT Action Planning Networks finançat pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) i el programa URBACT.

URBACT és un programa Europeu de Cooperació Territorial que fomenta el desenvolupament sostenible i integrat de les ciutats de tot Europa.

La xarxa “Healthy Cities from planning to action” té l’objectiu d’aprofundir en la relació entre la Salut i l’entorn urbà, planificant accions orientades a la millora de la salut de la població i incorporant l’avaluació d’impacte en salut de totes elles.

El planejament urbanístic pot esdevenir un generador de salut en molts aspectes. Com a part del programa URBACT, co-finançat pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER), aquesta xarxa de ciutats reflecteix les diverses aproximacions possibles: des de les zones verdes fins a la mobilitat, passant per la cohesió social o la promoció de l’activitat física.

La xarxa de Plans d’Acció (APN) es desenvolupa en dues fases:

FASE I:     6 mesos ·   setembre 2019 ·   març 2020

FASE II:  24 mesos  ·  maig 2020 ·  maig 2022

Ciutats de la xarxa:

Vic (ES-Lead Partner); Alphen aan den Rijn (NL); Anyksciai (LT); Bradford (UK); Falerna (IT); Farkadona (GR); Loulé (PT); Pärnu (EE); Planning Authority of Malta (MT)