Finalitza amb èxit, a la ciutat holandesa d’Alphen aan den Rijn, la primera fase del projecte europeu Healthy Cities, liderat per Vic

Vic lidera el projecte europeu Healthy Cities, integrat per per un total de 9 ciutats, que aquesta setmana ha tancat amb èxit la seva primera etapa, amb una reunió que s’ha fet a la ciutat holandesa d’Alphen aan den Rijn. A la reunió hi han participat representants de tots els municipis que integren aquesta xarxa i tots, sense excepció, han manifestat la seva voluntat de continuar en el projecte i passar a la següent fase. Healthy Cities, que té per objectiu millorar la salut de les ciutats a través de la planificació urbanística, es va iniciar fa 6 mesos a Vic i durant aquest temps s’ha treballat per a posar en comú les estratègies de cada ciutat en aquesta matèria, que implica diferents aspectes com el disseny i la gestió de les zones verdes, el model de mobilitat, els equipaments o l’accessibilitat, que tenen un impacte directe en els estils de vida, la qualitat de l’aire o l’activitat física de les persones.

A la reunió a Alphen aan den Rijn, en la que hi ha participat la regidora d’Urbanisme de Vic, Fabiana Palmero, acompanyada per tècnics i coordinadors del projecte, s’han pogut avaluar els reptes i capacitats de cada ciutat de la xarxa per millorar la salut a través del planejament urbanístic, i s’ha definit la metodologia i agenda de la següent fase, que tindrà una durada de 24 mesos. Aquesta segona fase s’estructurarà a partir de reunions de treball en grups més petits, integrats per 3 ciutats cadascun, segons la coincidència temàtica en els projectes a desenvolupar. Tot i així, també es mantindran reunions generals en les que es posaran en comú els avenços de cada grup i es donarà continuïtat a l’intercanvi d’experiències i aprenentatges que s’ha dut a terme fins ara.

Aquesta segona fase ha de concloure amb l’elaboració d’un pla d’acció concret per a cada ciutat. En el cas de Vic, aquest pla es centrarà en la recuperació integral de la zona del Puig del Jueus. La resta de ciutats que formen part de la xarxa són Loulé (Portugal), Bradford (Anglaterra), Alphen aan den Rijn (Holanda), Pärnu (Estònia), Anyksciai (Lituània), Farkadona (Grècia), Falerna (Itàlia) i Planning Authority Malta (Malta).

Healthy Cities forma part d’URBACT, un programa de Cooperació Territorial Europea finançat pel FEDER (Fons Europeu de Desenvolupament Regional), en un 70%, i que des de l’any 2002 ha donat suport a xarxes de ciutats que treballen pel desenvolupament urbà sostenible i integrat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.