El grup local avança en la definició d’objectius per millorar l’entorn del Puig dels Jueus

El grup local de treball de Vic que participa en el projecte de la xarxa europea Healthy Cities es va reunir ahir per seguir avançant en la definició del Pla d’Acció Integral que ha de concretar mesures per a la millora del Puig dels Jueus i els seu entorn. En la reunió d’ahir, que es va fer online, es va avançar en la definició dels objectius principals pel què fa a millores d’accessibilitat i connectivitat, tractament de l’espai natural, usos i activitats i comunicació. Alguns dels objectius que es van apuntar van en la línia de millorar la integració de l’espai amb la xarxa d’espais naturals de Vic, millorar l’accés des de la ciutat i des dels equipaments sanitaris que hi confronten o donar a conèixer l’espai mitjançant la programació d’activitats.

Està previst que al llarg de les properes reunions s’aprofundeixi en la concreció d’aquestes propostes, així com en la definició de les accions necessàries per a assolir-los. Es tracta de la tercera reunió del grup local, des que fa un any es va iniciar aquest projecte adscrit al programa europeu Urbact. El grup està integrat per responsables d’equipaments que estan a l’entorn del Puig dels Jueus, representants d’escoles, associacions de veïns, grups ambientalistes, representants dels diferents grups polítics del consistori i diversos departaments municipals.

D’altra banda, en la sessió d’ahir també hi va intervenir Sofia Aivalioti, una de les assessores de la xarxa Healthy Cities, que va explicar al grup local la metodologia que es vol desenvolupar, al llarg d’aquest projecte europeu, per mesurar l’impacte que té en la salut la planificació urbanística. I és que “la xarxa Healthy Cities, liderada per Vic i integrada per 9 ciutats europees, té com a eix principal millorar la salut de les persones a través de la planificació urbanística”, com recorda la regidora d’Urbanisme, Mobilitat i Projectes Internacionals, Fabiana Palmero. Cada ciutat membre de la xarxa Healthy Cities ha d’elaborar un Pla d’Acció Integral per implementar millores relacionades amb l’urbanisme i la salut. En el cas de Vic aquest Pla es centra en la recuperació integral del Puig dels Jueus. Les altres ciutats que formen part de la xarxa són: Loulé (Portugal), Bradford (Anglaterra), Alphen aan den Rijn (Holanda), Pärnu (Estònia), Anyksciai (Lituània), Farkadona (Grècia), Falerna (Itàlia) i Planning Authority Malta (Malta).

I és que la xarxa Healthy Cities, liderada per Vic i integrada per 9 ciutats europees, té com a eix principal millorar la salut de les persones a través de la planificació urbanística. Cada ciutat membre de la xarxa Healthy Cities ha d’elaborar un Pla d’Acció Integral per implementar millores relacionades amb l’urbanisme i la salut. En el cas de Vic aquest Pla es centra en la recuperació integral del Puig dels Jueus. Les altres ciutats que formen part de la xarxa són: Loulé (Portugal), Bradford (Anglaterra), Alphen aan den Rijn (Holanda), Pärnu (Estònia), Anyksciai (Lituània), Farkadona (Grècia), Falerna (Itàlia) i Planning Authority Malta (Malta).

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.