Visita al Puig dels Jueus del grup local que participa en el pla d’acció per millorar aquest entorn

La xarxa Healthy Cities, liderada per Vic i integrada per 9 ciutats europees, segueix avançant en el seu objectiu de millorar la salut de les persones a través de la planificació urbanística. Aquest dimarts, el grup local de Vic que participa en aquesta xarxa va fer una visita al Puig dels Jueus, la zona en la que vol incidir la nostra ciutat a partir d’aquest projecte adscrit al programa europeu Urbact.

Responsables d’equipaments que estan a l’entorn del Puig dels Jueus, representants d’escoles, associacions de veïns, grups ambientalistes, representants dels diferents grups polítics del consistori i diversos departaments municipals van participar en aquesta visita, organitzada per l’equip coordinador del projecte Healthy Cities, i van poder valorar i posar en comú diversos aspectes de la zona com l’accés, els usos i activitats que s’hi duen a terme, la qualitat de la seva biodiversitat i la neteja, entre d’altres.

Cada ciutat membre de la xarxa Healthy Cities ha d’elaborar un Pla d’Acció Integral per implementar millores relacionades amb l’urbanisme i la salut. En el cas de Vic aquest Pla es centra en la recuperació integral del Puig dels Jueus, una gran zona verda de la ciutat. El Pla s’ha d’enllestir en el termini de dos anys. El grup local té previst un total de 10 reunions per contribuir activament en la realització d’aquest projecte.

Les altres ciutats que formen part de la xarxa són: Loulé (Portugal), Bradford (Anglaterra), Alphen aan den Rijn (Holanda), Pärnu (Estònia), Anyksciai (Lituània), Farkadona (Grècia), Falerna (Itàlia) i Planning Authority Malta (Malta).

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.