Vic presentarà a Holanda les conclusions de la 1a fase del projecte Healthy Cities, que promou mesures urbanístiques per fer ciutats més saludables

Els dies 3, 4 i 5 de febrer, Vic participarà en la reunió final de la primera fase del projecte europeu que lidera, Healthy Cities, finançat per la Unió Europea, que es farà a la ciutat holandesa d’Alphen aan den Rijn. Healthy Cities té per objectiu aprofundir en la relació entre l’urbanisme i la salut i en formen part 9 ciutats europees. Les altre 8 són: Loulé (Portugal); Bradford (Anglaterra); Alphen aan den Rijn (Holanda); Pärnu (Estònia); Anyksciai (Lituània); Farkadona (Grècia); Falerna (Itàlia) i Planning Authority Malta.
A la reunió de la setmana que ve, hi assistirà la regidora d’Urbanisme, Fabiana Palmero, acompanyada pels tècnics i coordinadors del projecte. La trobada comptarà amb la presència de representants de totes les ciutats de la xarxa, i s’exposaran les conclusions de la primera fase del projecte, que ha tingut una durada de 6 mesos i en la qual s’han pogut conèixer en profunditat els reptes, les capacitats i les oportunitats de cada ciutat per millorar la relació entre urbanisme i salut. En aquests 6 mesos també s’ha treballat per a posar en comú les estratègies de les ciutats per a situar la salut al centre de les seves estratègies urbanístiques. Aquest fet implica diferents aspectes com ara la planificació, el disseny i la gestió de les zones verdes, el model de mobilitat, els equipaments o l’accessibilitat, que tindran un impacte directe en els estils de vida, la qualitat de l’aire o l’activitat física de les persones.
En aquesta reunió de final de la primera fase del projecte es presentarà també la metodologia que caldrà seguir en la segona fase, que tindrà una durada de 24 mesos i ha de concloure amb l’elaboració d’un pla d’acció concret per a cada ciutat. En el cas de Vic, aquest pla es centrarà en la recuperació integral de la zona del Puig del Jueus.
Healthy Cities forma part d’URBACT, un programa de Cooperació Territorial Europea finançat pel FEDER (Fons Europeu de Desenvolupament Regional), en un 70%, i que des de l’any 2002 ha donat suport a xarxes de ciutats que treballen pel desenvolupament urbà sostenible i integrat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.